Werkwijze

Tuinonderhoud

Opus Tuinkunst verzorgt uw tuin op zeer gedetailleerde wijze. Bij sommige klanten komen wij eenmaal per jaar langs, anderen vragen ons om wekelijks hun tuin te verzorgen zodat de klant ten volle van een perfect onderhouden tuin kan genieten. Bij de laatste formule bent u vrij van zorgen omtrent planning, opvolging van ziektes, bemestingskalender, enz. Dit zijn allemaal zaken die wij in het oog houden voor u. 

Maaien gazon

Enkele van onze klanten kiezen voor een (twee)wekelijkse maaibeurt van het gazon waarbij uiteraard de tuin ondertussen even snel opgeknapt wordt. 

Tuinontwerp

Het oriënterend gesprek : in overleg met de klant wordt een eisenpakket samengesteld waaraan de tuin moet beantwoorden, volgens de budgettair beschikbare ruimte. Hiervoor hanteren wij een vragenlijst die wij in de loop de jaren hebben samengesteld. Op deze manier wordt de basis gelegd voor het totaalconcept van de tuin. 

Het ontwerp van het tuinplan : op basis van het eisenpakket stellen wij een kunstzinnig tuinplan voor dat als basis dient voor een eerste wisselwerking met de klant. Het tuinplan wordt steeds verfijnd tot uiteindelijk volle tevredenheid van de klant en zo het definitief tuinplan wordt bereikt. 

In onze ontwerpen dragen wij er zorg voor om tot onderhoudsvriendelijke tuinen te komen. Veelal resulteert dit tevens in het mooie aspect van de wintergroene tuin.

Tuinaanleg

Offerte : bij een offerte horen steeds een plantenlijst en een bestratingplan waar conform het budget verschillende mogelijkheden worden geoffreerd. Wij bieden steeds de mogelijkheid om de tuin in fasen uit te voeren om naast de groene ruimte ook het financiële luik de nodige ruimte te geven. 

Realisatie : de tuin wordt gerealiseerd overeenkomstig de offerte en overeenkomstig de afgesproken termijn. Voor klanten die zelf liever de handen uit de mouwen steken voorzien wij ook in advies en opvolging. 

Wij werken conform de strengste kwaliteitsnormen en kopen onze materialen in bij  leveranciers van hoogwaardige materialen waarmee wij reeds jaren samenwerken. Toch zal u merken dat deze uitstekende service betaalbaar is.